School Op Slot

Voor veel achtste groepers staat een van de belangrijkste tradities ter afsluiting van de basisschool op de tocht. Daarom is dit corona-bestendige script geschreven zodat de kinderen van groep 8 toch een kroon op hun basisschooltijd kunnen zetten.

In deze escape-room-eindfilm eindfilm bevrijden de kinderen met moderne middelen en vereende krachten de juf of meester uit de school. Symbolisch openen de kinderen van groep 8 samen de deur van de school waardoor de weg vrij is voor hun nieuwe avontuur.

Het verhaal van de film

De leerkrachten hebben een studiedag en de kinderen zitten thuis. Een van de kinderen krijgt via de app “Bloom” een verzoek voor een video-gesprek, het is de juf/meester die door het nieuwe elektronische slot in de school zit opgesloten.
Alle kinderen helpen met verschillende gebruiksvoorwerpen en vanuit hun eigen woonkamer mee om de beveiligingen te omzeilen.
Zo proberen ze met poppen de gezichtsherkenning voor de gek te houden, met afstandsbedieningen kraken ze de pincode en ze gebruiken borden als schotelantennes om het signaal met de server te herstellen.
Zal het ze lukken de juf/meester te bevrijden en daarmee de deur te openen voor een nieuw avontuur?

Thuis of op school?

“School Op slot” is een speciale eindfilm die geschreven is voor deze bijzondere tijden. De film en de instructie is zo gemaakt dat de kinderen thuis van achter hun eigen laptop, tablet of telefoon hun bijdrage aan de film kunne openemen. In de lesbrief zitten duidelijke instructiefilmpjes die de kinderen stap voor stap helpen om hun bijdrage aan de film te kunnen maken.

Maar afhankelijk van de mogelijkheden kun je ook samen met de kinderen de film op school op te nemen.
Alle rollen staan op zichzelf dus de samenstelling van de opname-groepjes is vrij. Maar afhankelijk van de mogelijkheden kun je ook samen met de kinderen de film op school op te nemen.
Alle rollen staan op zichzelf dus de samenstelling van de opname-groepjes is vrij.

Als leerkracht verzamel je de opgenomen filmpjes van de kinderen en stuur je ze vervolgens via Wetransfer naar de Toonwerkplaats. Wij verzorgen dan de montage en de special effects. Binnen een paar dagen is de film voor jullie beschikbaar.

Praktisch

Prijs: € 350,- excl btw
(Is dit financieel niet helemaal haalbaar? Neem ook dan gerust contact op. We willen zoveel mogelijk groepen 8 een mooi afscheid geven!)

Voor 6 tot 30 leerlingen en een leerkracht

Bij het schrijven van het script is zo goed mogelijk geprobeerd een balans te vinden tussen een verhaal met enige lengte en body en dat wat een leerling zelfstandig zou kunnen opnemen. Dat heeft geresulteerd in een film die tussen de 10 en 15 minuten zal duren.

Neem contact op als u vragen heeft of voor meer informatie.

Naar de andere scripts