Informatie

De leerlingen gaan samen een leuke dag beleven en zetten een creatieve kroon op hun tijd op de basisschool.
Ben je geïnteresseerd of heb je vragen dan doorlopen we de volgende stappen:


1.

Als je graag een eindfilm wilt maken met de klas neem dan vrijblijvend contact op met Michiel Bos van de Toonwerkplaats (06-22911261 of info@detoonwerkplaats.nl).
We bespreken dan je vragen en maken eventueel een afspraak voor de filmdag.

2.

Na de voorjaarsvakantie van het lopende schooljaar ontvang je de inloggegevens voor het online informatiepakket met onder meer de lesbrief, instructiefilmpjes, het script en een leuke (optionele) filmopdracht om de dag met de kinderen voor te bereiden.

3.

De workshops worden gegeven door de docent van de Toonwerkplaats. De opnames zijn voor een deel klassikaal en voor een deel in groepjes. Het is van belang dat er een leerkracht bij de filmdag aanwezig is.
Optioneel: Tijdens de filmdag kunnen kinderen elkaar interviewen over het filmen, herinneringen aan de school en verwachtingen voor wat komen gaat. Deze filmpjes kunnen als bonusmateriaal aan de film worden toegevoegd.

4.

Na de filmdag wordt de film professioneel en verzorgd gemonteerd. De film wordt (indien van toepassing) voorzien van special-effects en filmmuziek. Het eindresultaat is een tabletspeelfilm van ongeveer 20 minuten met de kinderen in de hoofdrol en de school als decor. Interviews en bloopers zijn optioneel en komen daar eventueel nog bij.

De film wordt digitaal naar je toegestuurd zodat je met de hele school en de ouders de première kunt beleven! Maak van dat moment een feest met popcorn, rode loper, smokings en galajurken!


Prijzen

School Op Slot: € 423,50 (incl. BTW)

Overige eindfilms:

Small: € 750,-
(vroege-vogels-korting: opnamedag vóór 1 mei: € 700,-)

Jij en je leerlingen krijgen toegang tot de Online Leeromgeving van de Toonwerkplaats waar je alles kunt vinden om de opnamedag met de kinderen voor te bereiden. Met behulp van een instructiefilmpje kunnen de leerlingen een voorbereidende oefeningen doen. Daarna komt de docent van de Toonwerkplaats een dag op school om de film op te nemen.

Large: € 930,-
(vroege-vogels-korting: workshop en opnamedag vóór 1 mei: € 890,-)

De docent van de Toonwerkplaats geeft als voorbereiding op de filmdag een workshop en leert de kinderen over cameratechniek, scenarioschrijven en montage (+/- 120 minuten). De kinderen worden optimaal en met leuke opdrachten voorbereid op de filmopnames.

Optioneel: bonusmateriaal

Interviews (die de leerlingen zelf opnemen): € 60,-
Onder begeleiding van de eigen leerkracht gaan de leerlingen elkaar interviewen over de filmdag, de schoolloopbaan en de verwachtingen over de middelbare school. De kosten betreffen enkel de montage.

Bloopers: € 60,-
Tijdens de opnames gaat er altijd wel wat mis en wordt er veel gelachen. Hoe leuk is het dan als die grappige momenten en nog eens terug kunt zien?!

Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW


Film Maken Met De Klas is een onderdeel van de Toonwerkplaats.
De Toonwerkplaats biedt cursussen en workshops voor vernieuwend kunstonderwijs. De nadruk ligt op creativiteit, verhalen  en verbeeldingskracht. Naast traditionele kunstvormen als toneel, beeldend en muziek worden ook de mogelijkheden van digitale middelen ingezet bij het maken van kunstwerken.
De Toonwerkplaats is een moderne school waar kunstdisciplines naar hartenlust worden gecombineerd!
www.detoonwerkplaats.nl